Vi har sat uret til sommertid, men vent med at sætte sommerdæk på bilen

Sponsoreret

Foråret er godt i gang – i hvert fald på kalenderen. Selvom vintermånederne længe er forbi, har sne og slud stadig vist sig frem, og derfor bør du vente med at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. 

Det kan være fristende at afmontere vinterdækkene på bilen, og i stedet sætte sommerdæk på i anledning af forårets komme. Men du bør vente, indtil vejret har ændret sig. 

Mange danskere skifter ellers ofte til sommerhjul i disse dage, men når de vejrmæssige omstændigheder stadig byder på slud og til tider sne, er det bedst at vente. 

-Vi hører tit bilister fortælle, at de hvert år skifter til sommerhjul i påsken, siger Sven Riggelsten, der er vagtchef hos SOS Dansk Autohjælp i Odense, til Lørdagsavisen. 

En god tommelfingerregel er at vente med at skifte vinterhjulene, til temperatuerne stabilt ligger over syv grader. I stedet anbefaler SOS Dansk Autohjælp at bruge påskedagene på at gennemgå sommerdækkenes tilstand, så man er sikker på, de er klar til brug, når vejret tillader det. 

Når sommerdækkende endelig kan sættes på bilen, er det både muligt at få dem monteret på et værksted, men mange vælger også at gøre det selv. Og når man gør det, er det vigtigt at være grundig og have det rigtige udstyr. 

-Bilister bør være meget omhyggelige, når det kommer til at skifte bilens hjul – det handler jo både om bilistens egen og andres sikkerhed, siger Sven Riggelsten. 

Kender man til spændingsmomentet til sine bolte og møtrikker, kan man sagtens selv montere sine sommerhjul, så længe man også har det rette værktøj. Find hjulbolte til din bil her.