Nye vaner? Sådan slipper du af med de gamle

Sponsoreret

De fleste af os har et par vaner, som vi helst vil være fri for, men det kan være svært at bryde gamle vanemønstre. Hvad end det er rygestop, sukkertrang eller cyklen på arbejde, som du forsøger at komme i mål med, så kan du her få et par gode råd til, hvordan du kommer ind i de nye vaner.

Et skridt af gangen

Vi har ofte tendens til at ville fra A til B på den hurtigste, nemmeste og mindst krævende måde, men når det gælder ændring af vanemønstre, så er der ikke nogen hurtig måde at komme omkring det – det gælder om at tage et skridt ad gangen.

Lad os tage et eksempel. Et rygestop er på mange rygeres to-do-liste, og hvis du er en af dem, så er det bare om at holde fast og tage små skridt. Lad være med at forvente, at du kan kvitte smøgerne fra den ene dag til den anden, hvis det ikke er realistisk for dig.

Mange bruger eksempelvis e-cigaretter som et værktøj og alternativ til at kickstarte de nye vaner om ikke at ryge. Med en e-cigaret fra et brand som Eleaf, får du mulighed for at komme af med tobaksafhængigheden til fordel for dampning. Når du er klar, kan du skrue helt ned for begge dele, eller blot nyde dampen når lysten trænger sig på.

Op på hesten igen

Det er helt normalt at falde i, når det handler om at ændre indgroede vaner – og her er det vigtigt at huske på, at det er ok. Så længe du kravler op fra hullet, du faldt i, reflekterer over hvorfor du ikke kunne modstå fristelsen, og hvordan du kan imødekomme det næste gang, det sker, så skal det nok gå. Ved at forberede dig selv – eksempelvis mod sukkertrang om eftermiddagen eller din rygetrang i weekenden – så kan du undgå nogle af de store huller.