Sådan vælger du den rigtige vin til middagen

Middag med venner skal selvfølgelig fejres med en god flaske vin. Det kan dog være en udfordring at finde den perfekte vin, der passer til maden. Her er nogle tips til, hvordan du kan vælge den rette vin til middagen.

Hvad skal der serveres?

Start med at overveje hvilken type mad, du skal servere. Er det krydret mad eller fisk? Er det kød eller grøntsager? Det kan hjælpe dig med at vælge den rette vin. For eksempel er hvidvin god til fisk, mens rødvin passer godt til kød.

Overvej om det er en vin til en formel middag eller en mere afslappet aften med venner. Forskellige vine passer bedre til forskellige slags selskaber, så det er vigtigt at tage disse faktorer i betragtning.

Du skal også tage højde for, hvilke andre drikkevarer der bliver serveret. Måske er den bedste mulighed at vælge en vin, der passer godt sammen med øl eller andre alkoholiske drikke. Det er godt valg at vælge en vin, der smager godt alene, men som også kan nydes sammen med andre drikkevarer.

Pinotage

En særlig vin, som vil pynte enhver middag, er Pinotage. Denne druesort er let, frugtig og har et behageligt syreindhold. Sammen med lette retter som fisk og kylling passer den perfekt, men den kommer også godt til uformelle arrangementer. Den lette smag gør den til en ideel samlingsvin til venner og familie. Det er også en fantastisk vin til dagligdags middage, da den har et lavt alkoholindhold og er velegnet til at blive serveret i store mængder.

Når du har styr på det hele, skal du også huske at have nok af den ønskede vin til rådighed. Sørg for at købe nok vin, så alle gæsterne har mulighed for at drikke så meget vin, de vil.