Det skal du overveje ved køb af havemøbler

Når du leder efter havemøbler, er det så nemt at lade sig rive med på grund af alle de forskellige valgmuligheder. Der er dog nogle helt konkrete ting, du skal overveje samt undgå ved køb af nye møbler til haven.

Hav altid din have in mente

Før du starter din søgning, bør du tænke over, hvad der er plads til i din have, og hvad der vil passe ind. Har du for eksempel et lille hyggeligt hjørne, hvor det vil være rart med en havebænk? Eller har du en stor terrasse i haven, hvor der skal placeres havestole og haveborde, så venner og familie kan hygge sig? Det kommer meget an på din have samt, hvad du ønsker, at den skal bruges til.

Tjek altid materialer og kvalitet

Nogle materialer ville se fantastiske ud i en have, men det kan sagtens være, at de ikke er egnede til formålet. Heldigvis findes der mange havemøbler i forskellige materialer, som sagtens kan placeres udenfor. Det anbefales aldrig, at du køber møbler til brug i haven, som ikke er lavet til det. Gør du det, vil du bare ende med møbler, som ikke holder sig pæne år efter år.

Funktionen er lige så vigtig som æstetikken

Det er nemt kun at tænke på havemøblernes design og selve æstetikken. Men hvis du ikke også overvejer møblernes funktion, er det meget usandsynligt, at du investerer i havemøbler, som du vil være glad for i længere tid. Der er for eksempel ikke noget værre end en havestol, som kun er lavet til at se pæn ud og ikke er særlig behagelig at sidde i.